Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Teià acull dimecres una campanya especial de donació de sang

Imprimir correu electrònic

imatge campanyes teiaEl pròxim dimecres, 3 de juny, Teià se sumarà a la campanya del Bang de Sang a tot Catalunya, ja que en fa molta falta. Amb aquest propòsit, l’Ajuntament habilitarà a la sala d'actes de La Unió una sala de donacions de 10 a 14h i de 17 a 21h perquè tots els veïns i veïnes d’entre 18 i 70 hi puguin col·laborar. Per organitzar els torns i no fer esperar ningú, aquest cop cal reservar hora a través de l’adreça donarsang.gencat.cat

La regidora de Sanitat, Olga Parra, recorda que donar sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals, ja que són imprescindibles per als tractaments de càncer, els accidents, els parts amb complicacions i molts altres supòsits.

Durant l’epidèmia de la Covid-19, el 20% de les transfusions han anat dirigides a malalts de coronavirus. Amb la reducció dels contagis i malalts, ara s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Segons el Departament de Salut, cada dia es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang a tot Catalunya a causa de la represa de l’activitat als quiròfans.

Garanties de seguretat

Com a organisme del Departament de Salut, el Banc de Sang segueix totes les mesures de prevenció i seguretat. Per garantir les distàncies entre donants, s’ha substituït el tradicional autobús per un recinte més ampli, com és el cas de La Unió.

A més de concertar hora prèvia, les persones donants disposaran de gel esterilitzant, hauran de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tindran un bolígraf d’un sol ús per emplenar el formulari. Com a recomanació per agilitar el procés, també el podeu dur complimentat des de casa: donarsang.gencat.cat/formulari

A més de portar mascareta, els professionals sanitaris es canviaran els guants entre donació i donació.

Cal recordar, a més, que el coronavirus no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, per la qual cosa el procés de donació i transfusió compleix totes les garanties i no suposen cap risc per al donant ni per al pacient.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat