Apreta intro per cercar
93 555 12 34

L’Ajuntament aprova un pla de contingència de retorn a la normalitat

Imprimir correu electrònic

façanaAhir dilluns, 25 de maig, l’Ajuntament de Teià va aprovar mitjançant un decret d’alcaldia un pla de reincorporació dels seus treballadors i treballadores i un pla contingència sobre les mesures de prevenció i protecció per minimitzar els riscos de propagació de la Covid-19 dins de l’administració i envers la ciutadania.

El pla de contingència ha estat elaborat conjuntament pel Departament de Recursos Humans del consistori i un servei de prevenció extern, i substitueix la resolució organitzativa que es va establir el passat 16 de març, coincidint amb la declaració de l’estat d’alarma.

Per tal de reduir el perill de contagi, el pla advoca per “la restricció al màxim de la mobilitat del personal” i preveu la “incorporació esglaonada” dels serveis municipals en les degudes condicions de seguretat i salut. Segons el document, es tracta d’un “retorn progressiu de les activitats no essencials fins assolir la nova normalitat”.

Serveis bàsics

El pla manté la condició de “serveis bàsics o estratègics” de l’abastament d’aigua, el transport públic, la neteja viària, la neteja d’edificis municipals, la recollida de la brossa, el cementiri, la Policia Local, la brigada municipal, els Serveis Socials i els serveis d’assistència domiciliària i de teleassistència.

Amb l’inici de la fase 1, el personal de la Brigada abandona el sistema de torns i es reincorpora a la feina diària, amb un protocol de seguretat específic.

Per la seva part, el personal dels Serveis Socials Bàsics es podrà acollir al teletreball fins a la finalització de la fase 3, tot i que seguirà atenent als usuaris de forma presencial mitjançant cita prèvia en casos urgents.

Teletreball

El pla determina, “com a norma general”, que el gruix de la plantilla municipal prestarà els seus serveis mitjançant el teletreball fins al final de la desescalada, tret de casos “puntuals i necessaris”.

Biblioteca, Cultura i OAC

Des d’ahir, el personal de la Biblioteca can Llaurador treballa de forma presencial i a porta tancada. L’obertura al públic es realitzaria a partir de l’1 de juny, igual que la Casa Municipal de Cultura La Unió. A partir de la fase 2 es reincorporarà una persona a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i una altra a Secretaria.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat