Apreta intro per cercar
93 555 12 34

El Gegants de Teià culminen un periple de 85 quilòmetres

Imprimir correu electrònic

Montserrat009Aquest diumenge, en Pere Noguera i l’Elionor han completat amb èxit el seu viatge a peu fins a la muntanya sagrada de Montserrat i a les dotze del migdia han dansat davant del monestir. Ho han fet al so de les gralles i davant la mirada atònita de molts visitants i turistes, tant locals com estrangers.

Als peus de la basílica, els gegants s’han retrobat amb les gralleres i la resta de membres de la colla gegantera, que s’hi han desplaçat amb autocar. Molta gent, encuriosida, s’ha interessat pel propòsit de la iniciativa i ha felicitat als seus organitzadors quan han sabut que es tractava de recollir donatius per a la Marató de TV3.

L’admiració encara ha estat major quan descobrien que els gegants havien arribat a peu des de Teià, empesos per un grup de persones que han realitzat 85 quilòmetres en 16 hores i mitja, a un ritme lleugerament superior als 5 km/h.

Montserrat001Marxaires solidaris

Els protagonistes d’aquesta fita són un equip de persones que formen part de la colla gegantera, del Club Excursionista i de Caritas Teià. Ahir, van realitzar la primera etapa. Van sortir a les 3h de la matinada de Teià i van arribar al Bruc a les 17h. Al seu pas per Collbató, els caminadors van ser saludats pels gegants de la població i pel seu alcalde, Miquel Solà. Prèviament també havien estat rebuts pels gegants d'Olesa.

Després de recuperar forces durant la nit, avui a les 9h han reprès el camí i han pujat fins al monestir per la carretera que volta el massís, perfectament escortats per dues patrulles dels Mossos d’Esquadra. També hi era, com un participant més, l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, que ahir al vespre es va incorporar a l’expedició arribat directament des d’Alemanya.

Aquesta tarda han tornat tots cap a casa, enormement emocionats. A Teià els esperava el regidor d’Esports i Participació Ciutadana, Jordi López, per agrair-los el compromís i l’esforç. També hi eren les titulars de Promoció Econòmica, Mercè Alòs, i de Cultura, Olga Parra, que també hi han col·laborat des de les respectives àrees.

Un cop acomplert el repte esportiu, els organitzadors esperen veure també satisfet l’objectiu solidari. I estan convençuts que Teià, un cop més, en donarà exemple.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat