Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Els Gegants de Teià ja són camí de Montserrat

Imprimir correu electrònic

passes01Aquesta matinada, la colla de Gegants de Teià ha sortit a peu des de Teià en direcció a la muntanya de Montserrat. El seu objectiu és arribar-hi demà diumenge i fer una ballada a la plaça del monestir, coincidint amb el cant del Virolai, a les 12h.

Les figures d’en Pere Noguera i l’Elionor viatgen sobre rodes, però cada carruatge és arrossegat per quatre persones. Aquests atletes es van rellevant i són acompanyats per un vehicle dels Mossos d’Esquadra que obre la comitiva i per una furgoneta particular de suport. També hi ha un grup de ciclistes que els dona ànims i que fa d’enllaç entre els vehicles i els corredors.

passes02Causa solidària

La marxa fins a Montserrat és una iniciativa solidària amb la Marató de TV3, que se suma a la participació dels Gegants de Teià en una altra marató -la cursa atlètica de 42 quilòmetres celebrada a Barcelona de 2017- per ajudar els refugiats de la guerra de Síria. Aquest cop, la finalitat és recaptar diners per a la investigació de les malalties minoritàries.

La idea ha estat promoguda per Josep Villagrasa i Jaume Mònico, i de seguida va merèixer l’adhesió de la resta del grup. De fet, és previst que demà diumenge a les 8h surti de Teià un autocar amb familiars i amics dels expedicionaris per trobar-se i dinar plegats a Montserrat.

La iniciativa també compta amb la col·laboració activa de l’Ajuntament, el Club Excursionista i Caritas Teià, sobretot a nivell institucional i logístic.

Gegants001Marxandatge i rifa

L’esdeveniment ha estat batejat amb l’etiqueta #PassesDeGegant. Per donar-lo a conèixer, la colla gegantera ha obert un perfil amb aquest nom a les xarxes socials i ha fet samarretes i bosses de tela amb el logotip de la campanya. Aquests articles es venen a un preu de 10 i 5 euros, respectivament, a una trentena de negocis i establiments comercials de la població.

L’entitat també ha impulsat una rifa solidària. Cada número val 3 euros i hi ha amb multitud de descomptes i premis oferts per totes aquestes botigues i restaurants.

passes04Recorregut

Avui, la parella de gegants gairebé no ha dormit. A les 2.30h ja estava a punt al magatzem de la Brigada Municipal i a les 3h ha sortit de la plaça de l’U d’Octubre. El viatge ha continuat per la carretera N-II pel Masnou i ha remuntat el riu Besòs cap a Barberà del Vallès, Sabadell i Terrassa.

Al migdia, l’expedició s’ha aturat a esmorzar vora la carretera, a l'altura de Viladecavalls, i a les 14h ha estat rebuda amb tots els honors a Olesa de Montserrat per la colla de gegants de la ciutat. En principi, el grup no farà cap més aturada fins al Bruc, on esperen arribar a l’hotel pels volts de les 17h. L’endemà a les 9h sortiran cap Montserrat i a les 12h faran el ball de lluïment.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat