El Pla de Participació Ciutadana comença a caminar

taller01L’Ajuntament ha prorrogat fins al proper diumenge 18 de març el termini perquè els veïns i veïnes que ho desitgin puguin emplenar l’enquesta relacionada sobre diversos aspectes relacionats amb la comunicació municipal i la participació ciutadana que es va repartir a la bústia de tots els domicilis. L’objectiu és conèixer la percepció dels teianencs sobre diversos aspectes, així com recollir les seves inquietuds per intentar millorar els serveis d’informació i atenció a la ciutadania.

El qüestionari consta de 15 preguntes i es pot complimentar per internet a través d’aquest enllaç. També es pot emplenar en paper i lliurar-lo presencialment en qualsevol de les dependències i equipaments municipals.

Visita a l’Institut
Per donar a conèixer aquesta iniciativa, la regidora de Participació, Sílvia Marcos, es va reunir dimarts de la setmana passada amb els alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Turó d’en Baldiri. Marcos va explicar-los que Teià té un Pla de Participació aprovat per unanimitat el passat mes de setembre i va animar els nois i noies a dir-hi la seva i a valorar la possibilitat de crear un Consell de Joves per canalitzar les seves inquietuds.

Parada informativa al Mercat
Amb el mateix propòsit, però amb una visió més general, l’Ajuntament muntarà una parada a la plaça de Catalunya el proper divendres 16 de març per atendre totes les sol·licituds d’informació relacionades amb l’enquesta i el procés que s’ha obert ara per elaborar els futurs reglaments d’organització municipal i de participació ciutadana.

Taller a La Unió
Precisament divendres passat, 9 de març, va tenir lloc a La Unió un taller obert a veïns i entitats per debatre i presentar propostes per a la redacció d’aquests reglaments. Hi van assistir una quinzena de persones, que es van dividir en dos grups de treball per valorar i plantejar algunes mesures concretes.

Les conclusions que van suscitar més consens són, d’una banda, que cal potenciar els consells sectorials (d’Educació, de Solidaritat...), amb la possibilitat de crear-ne de nous i fer més visible la feina que desenvolupen, i, de l’altra, que cal millorar els espais de comunicació entre la ciutadania i l’Ajuntament potenciant, per exemple, les audiències públiques prèvies a les sessions del ple.

També es va generar un debat al voltant de la poca assistència i manca de participació de la ciutadania i de com es pot canviar aquesta realitat.

Agraïment
Abans d’iniciar el taller, l'alcalde Andreu Bosch va posar en valor la feina feta fins ara en l’àmbit de participació “tant per part dels ciutadans com per part de l’Ajuntament” i va reafirmar el compromís del govern de potenciar els canals d’interacció i els òrgans de decisió compartits. Per la seva part, la regidora Sílvia Marcos va agrair als assistents el seu compromís i va engrescar-los a seguir participant-hi. “Partim d'un full en blanc. Ara es tracta de pensar quins espais de participació volem revisar i quins altres voldríem crear”, va dir Marcos.
Tornar al principi

CERCAR

recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact