El ple de Teià defensarà el model lingüístic de l’escola pública

som escolaAhir a la tarda, una quarantena de persones es va concentrar davant l’Ajuntament de Teià en defensa de l’escola catalana i del model d’immersió lingüística a Catalunya davant la pretensió renovada del Ministeri d’Educació de segregar els alumnes per raons de llengua. L’acte es va reproduir a la majoria de pobles i ciutats de Catalunya, convocat per la plataforma Som Escola.

Moció al ple

Aixoplugats sota els paraigües, els assistents van aplaudir el compromís de la regidora d’Educació, Montse Riera, de “consolidar, protegir i millorar” l’escola pública catalana. Per la seva part, l’alcalde, Andreu Bosch, va llegir el text que els representants d’ERC-Compromís amb Teià, GT i PDeCAT tenen previst d’aprovar en la propera sessió ordinària del ple municipal.

La moció, consensuada entre la Federació de Municipis (FMC) i l’Associació de Municipis i Comarques de Catalunya (ACM), denuncia “la invasió de competències” i “les contínues agressions del Govern espanyol al model català d’escola”, així com la seva “utilització política” i “l’actitud bel·ligerant del PP i C’s per obtenir beneficis electoralistes”. Els ponents alerten dels perills d’una “involució educativa uniformitzadora” i rebutgen la “segregació lingüística” dels alumnes. Ben al contrari, la moció hi contraposa l’escola catalana com a “model d’èxit” que “ha estat producte d’una voluntat política, del treball de molts professionals de l’ensenyament, del compromís de les famílies i dels ajuntaments”.

La moció subratlla que “el model educatiu català té per finalitat la formació integral de la persona i la seva capacitació per a conviure democràticament en la pluralitat, des d’enfocaments pedagògics que possibiliten la construcció crítica del coneixement i l’autonomia de pensament”.

Com avalen els resultats acadèmics d’aquests darrers 30 anys, aquest model assegura l’aprenentatge de les dues llengües oficials i fa del català “la llengua vehicular i comuna” com a “eina de cohesió social i cultural” amb l’objectiu de “promoure la igualtat d’oportunitats dels infants, independentment del seu origen, llengua o condicions individuals”.
Tornar al principi

CERCAR

recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact