El ple aprova el Pla de Participació Ciutadana

ple set2017aEl ple municipal de l’Ajuntament de Teià va aprovar ahir per unanimitat de tots els grups municipals (ERC-Compromís amb Teià, GT i PDeCAT) el Pla de Participació Ciutadana. La sessió va començar amb un minut de silenci en record de les víctimes dels atemptats gihadistes del passat mes d’agost a Barcelona i Cambrils.

La regidora de Cooperació, Montse Riera, va llegir una moció de rebuig als atacs i de felicitació als cossos policials i d’emergències. El text rebutja “qualsevol tipus de violència que propagui l’odi arreu del món” i expressa el compromís de l’Ajuntament de “seguir treballant per la cohesió social, la convivència i la inclusió social” al municipi. La resolució també sol·licita la integració dels Mossos d’Esquadra en tots òrgans de coordinació policial a escala internacional “per coordinar millor la lluita antiterrorista”.

A continuació, el ple va aprovar inicialment el Pla de Participació Ciutadana de Teià 2017-2022, abans de posar-lo a exposició pública. A partir d’ara s’obre un termini de 30 dies hàbil per presentar-hi esmenes. Es tracta d’un document amb diverses línies d’actuació que té per objectiu fer efectiu el dret de participació i informació dels ciutadans, així com d’enfortir el teixit associatiu.

Per a la regidora de l’àrea, Sílvia Marcos, el Pla permetrà desplegar i fomentar accions de participació dels veïns en els afers públics, contribuint a fer un poble “més obert i democràtic”. Marcos va destacar el suport tècnic i econòmic de l’Oficina de Participació de la Diputació, i va expressar el seu agraïment “a la comissions tècnica i ciutadana, les entitats, les formacions polítiques i les persones que han fet possible aquest instrument”. El regidor de GT Abel Ballesteros va valorar el Pla com una “eina necessària molt positiva i ambiciosa, en la qual hi ha col·laborat molta gent” i va assenyalar que “alguns eixos estan molt propers en el temps i no depenen exclusivament de la Regidoria”. Per la seva part, el portaveu del PDeCAT, Francesc Ribas, va celebrar “les complicitats que s’han teixit amb la ciutadania i les entitats” en el decurs de la seva elaboració, i va assumir amb satisfacció que “el Pla ens donarà molta feina”.
Tornar al principi

CERCAR

recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
suvbencions2018
bn efact