Apreta intro per cercar
93 555 12 34
XVII Caminada dels tres pobles
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
XVII Caminada dels tres pobles
XVII Caminada dels tres pobles
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Mostra literària 2024
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Teià aprova una moció a favor dels drets civils i polítics

Imprimir correu electrònic

llibertat01El ple municipal del mes de setembre va aprovar una moció de suport al Govern legítim de Catalunya i de defensa dels drets socials i polítics amb els vots a favor d’ERC-Compromís amb Teià, JxCat i GT. Cs i el PSC hi van votar en contra.

La resolució va ser llegida pel portaveu de JxCat, Francesc Ribas. El text fa una crida a fer efectiu el mandat del referèndum de l’1 d’octubre de 2017, d’acord amb la llei de transitorietat jurídica aprovada pel Parlament de Catalunya; a condemnar la violència policial i aturar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. En la seva part dispositiva, la resolució reclama als partits sobiranistes que actuïn “en sintonia” i insta l’Ajuntament de Teià a promoure “activitats a favor dels drets civils i polítics”, com ara tallers i xerrades. A més, JxCat també demanava que es restituís el retrat del president Carles Puigdemont al saló de plens al costat de Quim Torra, però ERC-Compromís per Teià ho va descartar.

El regidor de Cs, David Basi, va objectar que es tractava d’un “tema supramunicipal” i va exigir “fidelitat a la Constitució, l’Estatut i les resolucions judicials”. Per la seva part, el portaveu socialista, Joaquim Roca, va defensar que “Espanya és una de les 20 democràcies plenes” del món i va advocar per “prioritzar els acords d’àmbit local a favor de la cohesió social i la qualitat de vida dels veïns” i no pas per “esquerdar els espais de convivència i diàleg del municipi”.

presosMés presos independentistes
El passat 23 de setembre, la Guàrdia Civil va detenir nou persones vinculades als Comitès de Defensa de la República, set de les quals continuen en presó preventiva acusades de terrorisme. Aquell dia, al vespre, va tenir lloc una concentració ciutadana per denunciar la intencionalitat política l’operació policial i exigir-ne la llibertat. La portaveu d’ERC-Compromís amb Teià, Montse Riera, va manifestar que “seguirem alçats pacíficament davant la causa general contra l’independentisme”.

El regidor del PSC va demanar en el ple “respecte per la presumpció d’innocència” dels detinguts, així com per “la separació de poders i la investigació policial”. Roca va reconèixer “el caràcter pacífic i democràtic de l’independentisme” i va criticar el president de la Generalitat perquè “va perdre l’ocasió de desvincular-se de persones que no creuen en la via pacífica d’un ideal”.

En la mateixa sessió plenària, el regidor de Cs va demanar la restitució de la bandera de la UE a l’edifici de l’Ajuntament “en atenció als ciutadans d’altres països que han escollit el nostre poble per viure-hi”. L’alcalde va explicar que l’ensenya “no hi oneja com a protesta del govern municipal pels impediments que han tingut tres eurodiputats catalans legítimament escollits”.

Jutgessa de pau i Policia Local
El ple municipal va elegir per unanimitat Maria Rosa Bertran Mas com a jutgessa de pau titular. Tots els grups es van sumar a la felicitació de l’alcaldia pels “30 anys ininterromputs de dedicació altruista”.

En el torn de precs i preguntes, JxCat va proposar que el govern “desenterri el pla de camins escolars i de vialitat a l’entorn de l’Escola El Cim” per presentar-lo a la nova convocatòria de subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat. L’alcalde va agrair el suggeriment i es va comprometre a elaborar una memòria valorada del projecte i a abordar la qüestió en la propera comissió informativa.

La portaveu de GT, Núria Andinyac, va plantejar la necessitat d’instal·lar càmeres de vigilància al camp de futbol de Sant Berger per evitar destrosses i bretolades.

Per últim, el portaveu de Cs va sol·licitar informació sobre la Policia Local. Basi va destacar la “gran professionalitat” de la plantilla, “tot i la manca de recursos”. El regidor va denunciar “la improvisació a l’hora de convocar places d’agents i del cap de policia” i va reclamar un “model de policia de proximitat amb una plantilla estable i ben dimensionada, i un mínim de dos policies durant tot el dia”. Basi va exigir un “pla de transformació per convertir els interins en agents de carrera” com a mecanisme “per atraure i retenir talent”.

El responsable de Governació, Yago Albert, va expressar també el seu reconeixement per “la professionalitat de la Policia Local i la seva coordinació amb el cos de Mossos d’Esquadra”. Albert va exposar que “la baixa voluntària de l’anterior cap de policia és una oportunitat per renovar i transformar l’estructura i la filosofia del cos” que inclourà també “la reubicació de la prefectura”. El titular de l’àrea va explicar que s’han convocat dues places d’agent funcionari” i que, a nivell de comandaments, “s’adscriurà la plaça de sergent i es crearà una de caporal de mobilitat horitzontal”. A més, Albert va anunciar que l’any 2020 s’instal·laran dos nous lectors de matrícules per prevenir els robatoris.

Agenda

La Colla Superlectora.png
Dimarts, 02 abril
17:00
Biblioteca de can Llaurador
les-causes-invisibles (1).jpeg
Dimecres, 03 abril
19:15
Biblioteca de can Llaurador
XBM ok  joc_de_taula.jpg
Dissabte, 06 abril - 06 abril
11:00 - 17:00
Biblioteca de can Llaurador
01.yangqin-21mar24.jpg
Diumenge, 07 abril
12:00
CMC La Unió
CLUB DU LIVRE ACCIDENT NOCTURNE.jpg
Dijous, 11 abril
19:00
Biblioteca de can Llaurador
Cartell - Caminada 3 pobles - 2024 - .png
Diumenge, 14 abril - 14 abril
08:15 - 13:00
Poliesportiu Municipal El Cim
02.-marlara-21mar24.jpg
Diumenge, 14 abril
12:00
CMC La Unió
XBM CLUB D ESCRIPTURA.jpg
Dilluns, 15 abril
18:30
Biblioteca de can Llaurador
WEB raco poetic.jpg
Dijous, 18 abril
19:00
Biblioteca de can Llaurador

Exposicions

CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril
Expo Renate.jpg
04 abril - 04 Mai

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat