Imprimir aquesta pàgina

Els Reis d’Orient ja tenen la clau que obre totes les llars de Teià

05 Gener 2021 ~

reis02Melcior, Gaspar i Baltasar ja són a Teià, a l’espera que els nens i nenes vagin a dormir ben d’hora.

Ses Majestats han vingut des de Barcelona pel camí Ral en tres calesses tirades per cavalls. A les sis de la tarda, centenars de famílies els esperaven a la feixa de can Padellàs per veure’ls de prop i saludar-los. Quan han enfilat la Riera, el públic els ha cridat: “Hola, Reis d’Orient, és aquí, és aquí!”

Hi havia tanta requesta, que els Reis hi ha tornat a les vuit del vespre perquè cap infant no es quedés sense sentir-los i dipositar les seves cartes a la bústia reial.

Salutació reial

Un cop dalt de l’escenari, els tres savis han estat rebuts per l’alcalde, Andreu Bosch: “Quina alegria de tenir-los aquí! Ja m’ho vau dir per videotrucada, però amb tantes restriccions i tants canvis hem patit fins l’últim moment”.

El primer a parlar ha estat Baltasar: “Ha estat un any complicat per a vosaltres, ja que sovint no heu pogut visitar els avis i els amics. Per això us mereixeu una bona compensació. A banda de la mirra, tinc un munt de regals per a vosaltres!”, ha dit el rei negre.

Gaspar, el rei ros, ha afirmat que els Reis atendran “totes les cartes que hem rebut a la bústia real i les peticions per videotrucada perquè sabem que us heu portat bé, que us heu posat la mascareta i que us heu rentat bé les mans”.

Per últim, Melcior ha assegurat que “tinc l’or i la màgia preparats per no deixar cap infant sense regals”. El rei blanc ha dit que “Esperàveu les grans carrosses, els caramels i el carbó -que, de fet, ningú no es mereixia-, i ens sap molt greu no poder-vos abraçar ni tenir sobre la falda per escoltar els vostres desitjos a cau d’orella. Però no patiu, ho sabem tot, perquè som mags i savis!”

La clau màgica

Abans de marxar, l’alcalde els ha lliurat un estoig amb la clau màgica: “Aquí la teniu, ben polida i desinfectada. Ja veureu que va molt fina i que no tindreu cap problema per obrir totes les portes de Teià!”.

Si voleu veure el vídeo de l'arribada dels Reis, podeu clicar aquest enllaç.