Apreta intro per cercar
93 555 12 34
XVII Caminada dels tres pobles
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
XVII Caminada dels tres pobles
XVII Caminada dels tres pobles
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Mostra literària 2024
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Dani Garcia guanya el campionat d’Espanya de bàdminton després de vuit finals consecutives

Imprimir correu electrònic

Dani 01Aquest cop no ha estat a la tercera, sinó a la vuitena, que va la vençuda.

El passat 6 de desembre, el jugador de bàdminton de Teià Dani Garcia va complir el seu somni i es va proclamar campió d’Espanya en categoria màster 1.

A causa de la Covid-19, el torneig es va acabar celebrant a la regió de Múrcia, en condicions molt restrictives, en comptes d’Astúries, com estava inicialment previst. De fet, les limitacions d’accés a la pista li van impedir de seguir el joc dels seus rivals, de manera que altres companys de la Federació Catalana van fer per a ell el paper d’scoutings o observadors.

Cap de sèrie

Garcia va arribar a la cita com cap de sèrie número 1, la qual cosa li va estalviar de jugar els quarts de final. El teianenc lidera el rànquing masculí a nivell estatal amb un ple de punts, ja que aquesta temporada compta per victòries les seves participacions en el campionat de Catalunya i els quatre màsters que ha disputat.

A Múrcia, va superar la fase de grups amb bona nota i marcadors folgats. En canvi, la semifinal li va costar i va necessitar tres sets. A la final es va trobar amb un vell conegut, “més gran i més fort” que ell: el madrileny Manu Gómez. El tanteig del primer set va ser molt igualat, 21-19. El segon, per contra, va ser una delícia: 21-10.

Sense parella

En edicions anteriors, Garcia havia quedat també subcampió en les modalitats de dobles masculins i dobles mixtos. Enguany tenia previst fer tàndem amb Albert Navarro, però la pandèmia li va impedir volar des de Dinamarca, on resideix.

Dani CARAlt rendiment

Amb 36 anys d’edat, aquesta era la vuitena vegada consecutiva que Garcia jugava la final individual. Per això, “enguany arribava més ben preparat que mai, gràcies al CAR de Sant Cugat”. L’esportista explica que després de la setena desfeta va sol·licitar l’ingrés al Centre d’Alt Rendiment, que l’ha acollit com a esportista extern. Allí han revisat, planificat i adaptat el seu pla de treball. “Ja no tinc la velocitat, l’explosivitat i la flexibilitat de quan vaig començar”, admet.

Garcia explica que “al CAR treballem per microcicles d’activació, potenciació i refredament” i, fruit de l’edat, els intervals s’han allargat: “Abans era molt competitiu i ara m’he tornat selectiu. Normalment deixo passar cinc o sis setmanes” per recuperar i tornar a preparar el cos, raona.

Fins l’any passat, entrenava cinc dies a la setmana. Ara n’hi destina quatre: dos a les instal·lacions del Club Bàdminton Granollers, al qual pertany i representa, i dos al CAR. “Comencem diumenge. I en comptes de llevar-me a les sis del matí per entrenar, com sempre feia, ara començo a les cinc de la tarda i hi faig una hora de gimnàs i dues de pista”.

A Granollers desenvolupa “moltíssima qualitat física” amb el seu entrenador de tota la vida, el menorquí Pau Puig, en qui confia “cegament”. A Sant Cugat, en canvi, fa cura del cos mitjançant circuits funcionals en sales polivalents i sessions de massatge. “Al CAR hem canviat volum de treball per qualitat de treball”, diu. “Els dimecres, per exemple, no toquem raqueta i, en lloc de rodar amb bicicleta o córrer sobre la cinta, només faig el·líptica. D’aquesta manera no tinc fatiga articular ni molèsties als malucs. Realment, al CAR han sabut trobar el punts de millora”, conclou.

Malsons i pànic

Tot i els progressos físics, Garcia s’adona ara, en perspectiva, que “l’apartat psicològic era la faceta més fluixa” de la seva preparació. Al CAR ha conegut Txema Vela, que ha estat el mentor de campiones olímpiques com Gemma Mengual i Ona Carbonell.

En certa manera, si Garcia va aconseguir el triomf a Múrcia va ser també gràcies a Vela: “La matinada prèvia em vaig despertar amb un atac de pànic”, evoca. El partit era a les 11h. Entre somnis, revivia totes les finals que havia perdut. Per superar aquella situació de bloqueig, a les 8h va parlar amb Vela, que li va procurar un “ancoratge psicològic”: es tractava d’afrontar la final com una cadena de bicicleta amb 42 baules, una per cada punt en disputa. “Em vaig aferrar a la idea que cada volant guanyat m’acostava a l’objectiu”, recorda.

Dani 04Set mesos per davant

L’or en el campionat d’Espanya li obre de bat a bat les portes al campionat d’Europa que es farà a Croàcia el juny de 2021. Per a un veterà com ell, "serà tot un honor" participar-hi: "Aquesta és ara per ara la meva meta. Tinc benzina per a set mesos i no em plantejo reptes a llarg termini", assegura.

Al novembre de l'any vinent també es disputarà el Mundial de bàdminton a Huelva, per al qual estaria virtualment classificat si mantingués la seva posició actual al rànquing. Sens dubte, seria un bon floró per posar fi a la seva carrera professional.

Objectiu acomplert

Després de deu anys de sacrificis, Garcia es planteja abandonar l'elit per dedicar-se en plenitud a la seva filla i a la seva vocació: és professor d'Educació Física a Granollers i assessor de la Federació Catalana. "Sóc una persona molt autoexigent i ara puc dir que tinc una gran pau. M'he demostrat que podia aconseguir-ho", conclou.

Agenda

La Colla Superlectora.png
Dimarts, 02 abril
17:00
Biblioteca de can Llaurador
les-causes-invisibles (1).jpeg
Dimecres, 03 abril
19:15
Biblioteca de can Llaurador
XBM ok  joc_de_taula.jpg
Dissabte, 06 abril - 06 abril
11:00 - 17:00
Biblioteca de can Llaurador
01.yangqin-21mar24.jpg
Diumenge, 07 abril
12:00
CMC La Unió
CLUB DU LIVRE ACCIDENT NOCTURNE.jpg
Dijous, 11 abril
19:00
Biblioteca de can Llaurador
Cartell - Caminada 3 pobles - 2024 - .png
Diumenge, 14 abril - 14 abril
08:15 - 13:00
Poliesportiu Municipal El Cim
02.-marlara-21mar24.jpg
Diumenge, 14 abril
12:00
CMC La Unió
XBM CLUB D ESCRIPTURA.jpg
Dilluns, 15 abril
18:30
Biblioteca de can Llaurador
WEB raco poetic.jpg
Dijous, 18 abril
19:00
Biblioteca de can Llaurador

Exposicions

CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril
Expo Renate.jpg
04 abril - 04 Mai

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat