Imprimir aquesta pàgina

Els serveis de salut multipliquen per 18 la detecció de casos de violència masclista

30 Novembre 2020 ~

ICSL’Institut Català de la Salut (ICS) alerta que la detecció de casos de violència envers les dones confirmats a l’atenció primària de la regió Metropolitana Nord s’ha multiplicat el 1.800%.

El 2019 s’hi van detectar 22 casos, mentre que a mitjan novembre del 2020 la xifra s’enfila a 399, distribuïts de la següent manera: 161 al Barcelonès Nord i el Baix Maresme, 137 al Vallès Occidental i 101 al Vallès Oriental. En aquestes comarques, els serveis de l’ICS ofereixen assistència a més d'1.400.000 persones pertanyents a 70 municipis. Els professionals que hi treballen formen un total de 64 equips d’atenció primària i 37 unitats assistencials de suport, i estan repartits en 107 centres de salut.

Formació i més personal

La pandèmia està sent especialment difícil per a les dones i les seves criatures que viuen situacions de violència domèstica. A més dels efectes del confinament, l’ICS destaca “la formació i sensibilització dels professionals” com a elements claus per a l’augment en la detecció de casos.

Per aquest motiu, els diferents dispositius d’atenció primària treballen per identificar els possibles casos i avançar en el seu abordatge. Per exemple, els serveis d'atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) de la Metropolitana Nord han actualitzat procediments i circuits, amb la incorporació de treballadores socials i l’adopció d’un protocol de detecció durant el seguiment de l’embaràs.

2desNova activitat a Teià

Per conscienciar la població, la Regidoria d’Igualtat i Drets Civils ha programat per dimecres, 2 de desembre, una nova activitat dins dels actes del 25-N a Teià. Es tracta de la difusió del documental ‘Tódalas mulleres que coñezo’, de la realitzadora gallega Xiana do Teixeiro.

A causa de les mesures de seguretat per al Covid-19, el visionat es farà en línia a partir de les 20h i, per la mateixa raó, la cooperativa Drac Màgic que s’encarrega de la seva distribució deixarà l’accés obert durant 24 hores perquè les persones interessades puguin planificar el moment que els vagi millor.

Per accedir a l’enllaç de la sessió, cal enviar un correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. fins al mateix dimecres.