Imprimir aquesta pàgina

La Comissió de Festes edita un vídeo per celebrar Sant Martí

11 Novembre 2020 ~

FM2020Coincidint amb la festivitat del sant patró, avui dimecres, 11 de novembre, la Comissió de Festes ha penjat un vídeo al canal de Youtube de l’Ajuntament per recordar la diada de Sant Martí i llançar un missatge esperançador: “L’any vinent hi tornarem!”. Podeu veure’l en aquest enllaç.

La idea va sorgir fa dues setmanes en una trobada de la Comissió de Festes com a celebració testimonial i homenatge a tots els voluntaris i entitats que any rere any elaboren el programa de la Festa Major i es cuiden de tirar endavant totes les activitats.

En aquella reunió es va constituir un grup format per Jordi Almirall, Cè Casabella, Toni Esbrí, Marc Panal i Roser Pérez, que es van encarregar de concretar el contingut del vídeo.

En primer lloc, van triar com a banda sonora l’himne de la Festa Major de 2017 interpretat per Clàudia Cano i Laia Duch, amb lletra de Cristina Armengol i els arranjaments musicals de Bernat Antolín i Paula Moya. A continuació, tots els membres de la Comissió de Festes van enregistrar una coreografia conjunta en què mostren i fan voleiar els mocadors de la Festa Major.

En segon lloc, van demanar a les entitats que cadascuna gravés amb el telèfon mòbil una petita salutació amb un missatge d’ànims i l’enviés per correu electrònic. També s’hi recullen les intervencions de la regidora de Cultura, Olga Parra, i de l’alcalde, Andreu Bosch.

Per últim, van sol·licitar la col·laboració d’alguns dels artistes que havien d’actuar durant la festa Major, com el duet Ginestà, els grups Kirias i 3Places, la companyia Festuc Teatre o la cantant Suu. Tots es conjuren per trobar noves dates per actuar a Teià. En especial, l’humorista Pep Plaza, que es compromet, per boca del president espanyol Pedro Sánchez, “a celebrar la festa de Sant Martí com es mereix, ja sigui al juliol, a l’agost o al desembre”.

El muntatge final té una durada de 7 minuts i és obra del tècnic auxiliar de Festes, Marc Panal. Des de la Regidoria de Cultura s’anima tothom a gaudir del vídeo i a compartir-lo a través de les xarxes.

Programa cancel·lat

En condicions normals, la jornada d’avui s’hauria iniciat amb el repic de campanes i l’ofici solemne a l’església, seguit de la fotografia dels Martins i les Martines, l’aplec de sardanes i el concurs de relleno. A la tarda era previst de fer un espectacle de màgia a l’envelat, i, al vespre, hauria tingut lloc el lliurament dels guardons honorífics del Tei de Plata i del Teianenc de l’Any. I per acabar, un castell de focs simultani des de can Llaurador i el parc de Vallbellida hauria posat el colofó a la Festa Major.

Malauradament, la segona onada de la Covid-19 i les restriccions imposades han obligat a suspendre tota la programació.