Apreta intro per cercar
93 555 12 34
Setmana cultural 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Setmana cultural 2024
Setmana cultural 2024
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Mostra literària 2024
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Teià substitueix la revetlla de Sant Joan per una 'tronada' col·lectiva

Imprimir correu electrònic

REVETLLA SANT JOAN 2020Enguany no se celebrarà la tradicional revetlla popular de Sant Joan al parc de Vallbellida. L’Ajuntament i l’associació de veïns i veïnes del barri han pres aquesta decisió de mutu acord per limitar el risc de contagi del coronavirus.

Malgrat les restriccions, la Regidoria de Cultura, els Campaners de la parròquia, el Club Excursionista Teià, Òmnium Cultural i els Dimonis de Teià no volien deixar passar per alt la celebració de la nit més curta de l’any. El solstici d’estiu és també la Festa Nacional dels Països Catalans, en què totes les terres de la mateixa parla s’il·luminen amb la Flama del Canigó.

Enguany, el foc de la Catalunya Nord serà rebut a la plaça de l’1 d’Octubre per una comissió de les entitats organitzadores i a les 21h els Dimonis encendran tres traques de petards des de diversos punts del municipi, seguides d’un repic de campanes. Des de l’Ajuntament es fa una crida a tota la ciutadania a sumar-se a la “tronada” des del balcó de casa fent sonar olles i timbals per donar la benvinguda a l’estiu i compartir l’esperit col·lectiu de la revetlla.

Restriccions per la Covid-19

A manca de revetlla popular, l’Ajuntament podrà autoritzar la celebració revetlles i festes particulars a la via pública o en domicilis, sempre que els organitzadors en demanin permís i comuniquin prèviament el lloc on es realitzaran.

Previsiblement, la nit de Sant Joan de 23 al 24 de juny, la regió sanitària de Barcelona ja es trobarà en la fase 3 del desconfinament progressiu. En aquestes circumstàncies, caldrà adequar els grups socials que es puguin reunir durant la revetlla a un màxim de 20 persones, llevat d’aquelles que conviuen al mateix domicili

A més, caldrà mantenir la distància física de 2 metres entre els participants, així com fer ús de mascareta i el rentat de mans amb aigua i sabó, en comptes d’utilitzar el gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables.

Condicionants de la revetlla

El passat 12 de juny, l’Ajuntament va publicar un ban de l’Alcaldia en què es fixen les condicions per obtenir el vistiplau municipal a la celebració de festes particulars. A continuació es detallen els principals requisits:

- Caldrà presentar una instància per dur a terme revetlles a la via pública o en domicilis.

- El volum de la música s’haurà de moderar a partir de les 2 de la matinada seguint les indicacions de la Policia Local, per tal de no molestar el veïnat, sense que en cap moment pugui sobrepassar els nivells establerts en l’article 8 de l’ordenança municipal per a la regulació de sorolls.

- La realització de fogueres i el llançament de petards i pirotècnia resten supeditats a l’autorització de del Departament de Medi Natural. Per aquesta raó, caldrà presentar una instància a l’Ajuntament, que vehicularà les peticions al cos d’Agents Rurals de la Generalitat tenint en compte les condicions del Departament i de Protecció Civil.

cocaTallers en línia

Per anar fent boca, la Regidoria de Cultura ha programat dos tallers gratuïts relacionats amb Sant Joan per fer des de casa. Diumenge 21 de juny a les 12h es farà un taller en línia per aprendre a construir coets ‘crackers’. Escriviu un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i us facilitaran el material necessari.

I l’endemà, dilluns 22 a les 18h, es realitzarà un taller de coques per videoconferència. Apunteu-vos-hi a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i rebreu tota la informació.

Perill d’incendis

D’acord amb la Llei Forestal de Catalunya, des del passat 15 de març i fins al 15 d’octubre és prohibit de fer foc i llançar petards i coets a menys de 500 metres del bosc.

Lluny de les zones arbrades, el llançament de focs d’artifici, coets i petards haurà d’acabar a les dotze de la nit, tret de la nit de Sant Joan.

Franges i controls d’accés

Per prevenir el risc d’incendi forestal, l’Ajuntament de Teià fa setmanes que està executant els treballs de neteja i manteniment de les franges de protecció de les urbanitzacions de Santa Fe, Paradís i les Delícies.

Complementàriament, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, els Agents Rurals i el Consorci del Parc de la Serralada Litoral estan valorant la possibilitat de restringir l’accés i efectuar controls a les principals vies d’entrada a l’Espai d’Interès Natural en ocasió de la revetlla, ja que les platges de Barcelona i del Maresme estaran tancades i es preveu un augment considerable de persones a la muntanya.

Les autoritats volen evitar les aglomeracions, els comportaments incívics i la realització d’esdeveniments que poden introduir elements de risc en l’eradicació de la Covid-19 i que són incompatibles amb la preservació del patrimoni natural i contràries a la normativa del Pla Especial que regula els usos del sòl i les activitats permeses dins del Parc. En aquest sentit, l'alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha confirmat que l'Ajuntament comptarà amb la col·laboració de l'ADF Teià i ha agraït  la predisposició dels voluntaris de l'entitat en una jornada tan especial.

Agenda

web panera.jpg
Dimarts, 02 abril - 29 abril
Biblioteca de can Llaurador
MATERIALS DE CONSTRUCCIÓ.jpg
Divendres, 19 abril
18:00
Biblioteca de can Llaurador
esp_ring02.jpg
Divendres, 19 abril
20:00
en jan i l aventrua dels colors.jpg
Dissabte, 20 abril
12:00
cartellA3-setmana cultural-5abr24_page-0001.jpg
Diumenge, 21 abril
11:30
03.-2x4-21mar24.jpg
Diumenge, 21 abril
12:30
CMC La Unió
revetlla24.jpg_1218456173.jpg
Dilluns, 22 abril - 22 abril
17:00 - 20:00
Biblioteca de can Llaurador
scrabble gegant.png
Dilluns, 22 abril
17:00
Biblioteca de can Llaurador

Exposicions

Expo Renate.jpg
04 abril - 04 Mai
CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat