Imprimir aquesta pàgina

Teià decreta noves mesures per prevenir el coronavirus i l’alcalde adreça un missatge a la població

16 Març 2020 ~

façanaAquest matí, l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha mantingut una reunió de coordinació amb els regidors de l’equip de Govern i els responsables policials i tècnics de diverses àrees municipals per tal d’atendre l’emergència provocada per la pandèmia del coronavirus i decretar noves mesures per prevenir-ne el contagi.

Les principals instruccions aprovades són aquestes:

  • Restringir al màxim la mobilitat de les persones que treballen per a l’administració local, mitjançant el foment de l’assistència telefònica i telemàtica a la ciutadania, així com del teletreball des dels domicilis de confinament.
Com a norma general, es desenvoluparan de forma no presencial el serveis de Secretaria, Intervenció, Tresoreria i Recaptació, Recursos Humans i Organització, Informàtica, Educació, Esports, Cultura i Festes, Promocó Econòmica, Jovenut, Comunicació i Serveis Tècnics.

Els treballadors d’aquests serveis que no permeten el teletreball hauran d’estar disponibles i se’ls podran assignar tasques de similars a característiques a la seva categoria professional.
  •  Determinar els serveis públics que tenen la condició de bàsics o estratègics per tal de garantir la seva prestació.
La Policia Local comptarà amb la totalitat de la plantilla d’agents. Se suspèn, en canvi, la vigilànica de la zona vermella d’aparcament horari.

Els Serveis Socials Bàsics resoldran consultes per telèfon i, en casos urgents, podran atendre de forma presencial mitjançant cita prèvia.

La Brigada Municipal establirà torns setmanals rotatius amb el 50% del personal. La resta de la plantilla haurà d’estar operativa en cas de ser requerida.

La secretària del Jutjat de Pau i Registre Civil haurà d’estar igulament localitzable.
  • A més, l’Ajuntament considera serveis públics essencials, encara que siguin prestats per empreses o concessionàries: l’abastament d’aigua, el transport públic, el serveis d’Atenció Domiciliària (SAD) i de Teleassistència, la neteja viària, la neteja d’edificis municipals, la recollida i eliminació de residus urbans, i el cementiri i la sala de vetlles.

Si voleu llegir el decret íntegre, podeu descarregar-vos el document adjunt que trobareu al final de la notícia.

Restriccions de mobilitat

Les mesures preses avui s’afegeixen a les adoptades ahir, arran de la declaració de l’estat d’alarma. En aquest cas, es va dictar un ban de l’alcaldia que restringia la mobilitat al municipi als supòsits següents:

  • L’adquisició d’aliments, productes farmaceútics i de primera necessitat
  • Assistència a instal·lacions sanitàries
  • Desplaçaments al lloc de treball
  • Tornar a casa
  • Treure el gos perquè faci les seves necessitats
  • Assistència i cura de menors, gent gran, persones dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables
  • Desplaçaments a entitats bancàries
  • Repostatge de benzina per a vehicles a motor
  • Desplaçaments per causa de força major o de naturalesa anàloga degudament justificada

Aquestes restriccions són incompatibles amb les activitats de lleure i oci com anar en bicicleta, sorti a córrer o a passejar, i qui no respecti la prohibició s’exposa a una sanció econòmica.

Si voleu llegir el ban, podeu descarregar-vos el document adjunt que trobareu al final de la notícia

Andreu BoschMissatge institucional

D’altra banda, l’alcalde ha redactat també avui un missatge adreçat a la ciutadania. Diu així:

Benvolguts teianencs i teianenques,

Ja fa tres dies que, arran de la situació d'emergència sanitària, estem immersos en el seguit de mesures i recomanacions per minimitzar els efectes de la propagació del coronavirus. Com a alcalde he de contribuir que totes les nostres actuacions tinguin com a únic objectiu preservar la salut pública, comptant amb la professionalitat del tot el personal municipal i alhora amb la complicitat dels nostres conciutadans i conciutadanes. I per això tots hem de seguir amb responsabilitat i solidaritat les instruccions i recomanacions de les autoritats sanitàries i polítiques del país.

Agraeixo als nostres conciutadans i conciutadanes el civisme i l'esperit de solidaritat i col·laboració d'aquestes primeres jornades de restriccions. Gràcies als comerços d'alimentació, forns, farmàcia i mercat municipal pel servei que aquests dies presteu, amb l'adopció de les mesures de seguretat i preventives oportunes. Però també gràcies als bars i restaurants i altres comerços i activitats econòmiques que a partir de dissabte passsat heu hagut de tancar per motius de seguretat i prevenció, sabent que la decisió tindrà conseqüències econòmiques. Gràcies a la ciutadania que s'ha quedat i es quedarà a casa per la solidaritat i gràcies als que heu donat un cop de mà als vostres veïns i veïnes necessitats. Gràcies al personal municipal i, molt especialment, als agents de la Policia Local, al Servei d'Atenció Domiciliària i al personal sanitari del nostre consultori municipal per la professionalitat i l'acompanyament.  I també al servei de distribució d'aliments de Caritas. I gràcies a les persones que ens heu ofert col·laboració. Gràcies a les entitats i associacions que també ajuden la ciutadania amb activitats en línia, especialment adreçada als infants.

Us demanem que col·laboreu amb una bona recollida de residus domèstics i comercials, que sigueu molt curosos amb la tinença d'animals domèstics a la via pública i en recolliu els excrements, amb civisme, per facilitar la feina als serveis de manteniment i de neteja i recollida.

Us recomanem que aneu consultant els mitjans de comunicació municipals i les xarxes socials municipals per al seguiment del dia a dia, a més a més de les recomanacions del Departament de Salut i del Govern per altres mitjans oficials.

Com a alcalde, amb el suport del govern municipal i l'oposició, vaig seguint diàriament amb detall les informacions i mesures a adoptar que rebem de les autoritats sanitàries i del Govern. I oportunmet les anem aplicant i progressivament us les anem traslladant. En aquest sentit, seguiu, si us plau, totes les recomanacions oficials i les indicacions dels agents de la policia local, mossos d'esquadra i agents rurals.

Amb corresponsabilitat, amb civisme i solidaritat entre tots i totes, ens en sortirem!

Estem a la vostra disposició, no ho oblideu!

Moltes gràcies,

Andreu Bosch i Rodoreda
Alcalde