caenfrdeites
Subvencions a entitats 2020
Subvencions a entitats 2020
Places vacants a l'EBM Els Galamons
Places vacants a l'EBM Els Galamons
Belluga't a Teià
Belluga't a Teià
Subvencions a entitats 2020
Subvencions a entitats 2020
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

A partir de dilluns 8 de juny els serveis de l'Ajuntament tornen a obrir al públic amb cita prèvia.
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual.
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

Mesures urgents per a fer front a la Covid-19

Distingeixen l’AE Mintaka amb el Tei de Plata i Xavi Pich com a Teianenc de l’any

Imprimir correu electrònic

Tei002Ahir dilluns, 11 de novembre, va tenir lloc l’acte de lliurament dels dos guardons honorífics del municipi: el Tei de Plata, que atorga l’Ajuntament a una persona o entitat com a reconeixement a tota una trajectòria, i el premi al Teianenc de l’any, que es decideix pel vot popular de la ciutadania. Com és habitual, la celebració es va fer a la sala gran de La Unió en el marc de la Festa Major de Sant Martí.

Enguany, el Tei de Plata ha estat atorgat a l’Agrupament Escola Mintaka pels seus 50 anys d’història i per promoure de forma ininterrompuda al llarg de tot aquest temps “una formació en el lleure i en valors dels infants i joves de Teià perquè s’impliquin en el seu entorn i puguin transformar-lo”. L’entitat, coneguda també com “el Cau”, té la seva seu a cal Senyorcinto i cada cap de setmana organitza activitats per a desenes d’infants i joves d’entre 6 i 18 anys que s’organitzen en unitats, segons la seva edat: follets, llops, raiers, pioners i claners.

‘Valors inestimables’

A més de l’estatueta del premi, la regidora de Cultura, Olga Parra, va lliurar als representants de l’entitat un llapis de memòria amb la forma d’un mosquetó d’esclada, en al·lusió a la relació de l’escoltisme amb la muntanya.

El guardó destaca “eIs valors inestimables que transmet l’entitat” amb la seva activitat setmanal, com ara “el respecte cap a un mateix, tant físicament com mentalment; el respecte mutu; la sinceritat; l’honestedat; l’esforç; la responsabilitat i l’autonomia”. També subratlla “la capacitat de saber compartir; el treball en equip; la solidaritat; la llibertat; la justícia i l’esperit crític, així com la importància d’estimar i protegir la natura, de participar activament de la vida col·lectiva del poble i el país”. Entre d’altres iniciatives, el Cau forma part del Consell Educatiu Municipal i col·labora amb el Consell de Cooperació i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF).

Tei001Mig segle de vida

L’Agrupament Escolta Mintaka va ser fundat l’1 de febrer de 1969 per Pere Duran, sota la denominació inicial de Centre Excursionista Pompeu Fabra. Des de 1974, el Cau de Teià forma part de l’Associació d’Escoltes Catalans, que és l’associació laica de l’escoltisme català, i, també, de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge. L’any 1996, Teià va acollir l’assemblea general d’Escoltes Catalans i el 2010 va ser la seu de la trobada anual de formació de tots els caps de Catalunya.

L’objectiu del moviment escolta és educar en el lleure “posant la persona al centre de l’acció educativa” i “afavorint que els infants i joves puguin entendre els esdeveniments amb una mirada crítica i s’impliquin per canviar aquells aspectes de la societat que no els agraden”.

En els darrers temps, el Cau ha col·laborat en iniciatives a favor de les persones refugiades. També ha participat en el projecte ‘La Murga’, al Raval de Barcelona, per conèixer la realitat del quart món als nostres pobles i ciutats. L’any 2002, els membres de 18 anys de l’entitat va marxar a Galícia per ajudar en la neteja de les platges del vessament de petroli produït per l’accident del Prestige.

Per mostrar tota aquesta feina i deixar constància de totes les generacions de teianencs i teianenques que l’han feta possible, la casa municipal de cultura de La Unió va dedicar una exposició sobre el 50è aniversari de l’AE Mintaka que es va poder visitar del 4 al 27 d’octubre.

Teianenc002Reconeixement a mossèn Pich

Per la seva part, la tercera edició del premi al Teianenc de l’any va ser per a l'exrector de Teià, Xavi Pich. El regidor de Participació Ciutadana, Jordi López, va glossar la figura del mossèn.

En el procés de votació popular, Pich va rebre 109 vots en reconeixement a la seva feina al front de la comunitat cristiana de Teià i, molt especialment, pel seu compromís amb Caritas i per la cessió al poble de cal Senyorcinto, per obrir de bat a bat les portes de l’església i per facilitar-hi l’accés a les persones amb mobilitat reduïda”.

El guanyador va estar acompanyat a l’escenari dels altres tres candidats: l’actriu Sílvia Aranda, el jove jugador de bàsquet Mateu Crisol i el president del Club de Futbol Joventut, Ignacio Gil.

Al final de l’acte, tant els premiats com els nominats van fer-se una fotografia de família, entre els aplaudiments del públic.

Agenda

09 Setembre - 09 Setembre
20:30 - 21:30
CMC la Unió
21 Setembre - 21 Setembre
17:30 - 19:00
Espai Can Llaurador
21 Setembre - 21 Setembre
19:30 - 21:00
Espai Can Llaurador
22 Setembre - 22 Setembre
09:30 - 23:00
Espai Can Llaurador
22 Setembre - 22 Setembre
17:30 - 19:00
Espai Can Llaurador
22 Setembre - 22 Setembre
19:30 - 21:00
Espai Can Llaurador
22 Setembre - 22 Setembre
19:30 - 22:00
23 Setembre - 23 Setembre
17:30 - 19:00
Espai Can Llaurador

Exposicions

display:none;
04 Setembre
20:00
UN DESIG DE FUTUR
CMC la Unió

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites